Jenny Berthelius: Näckrosen


Jenny Berthelius har skrivit ett 40-tal böcker, uppdelade på vuxenböcker, barn - och ungdomsböcker och lättlästa böcker.

    Efter 15 år kom 2007 en ny efterlängtad deckare av Jenny Berthelius, där kriminalkommissarie Paul Sanger för första gången spelar huvudrollen.

    Några av Jenny Berthelius tidigare vuxendeckare:

Mördarens ansikte, ... kom, ljuva Krusmynta, Den heta sommaren, Mannen med lien, Leksakspistolen, Offret, Sällskapslek, Skräckens ABC, Porträtt av ett mord, Farväl, min kära, Mord, lilla mamma, Djävulsleken, Järnblommorna, Bron, Hajarna, Spegeln, Familjespöken, Mångudinnans barn, En död i skönhet, Maskerat mord, Turturduvorna i Arles.

Pressklipp: Det är upp till läsarna om det blir fler deckare, säger Jenny till Fredrik Magnusson på Malmötidningen.   >>>

Bengt Eriksson, Kvp skriver: Välkommen återkomst >>>


Läs här: Ur Paul Sangers dagbokJenny_Berthelius_files/Ur%20Paul%20Sangers%20dagbok,pdf.pdfJenny_Berthelius_files/Ur%20Paul%20Sangers%20dagbok%20de.docshapeimage_1_link_0

ISBN 978-91-975735-2-8

Näckrosen.


Titeln anspelar på bokens mordoffer, Rose som arbetar som krokimodell, dvs ”näck”. Flera har väntat på en ny deckare av Jenny Berthelius och dessa tidigare läsare får återknyta bekantskapen med kommissarie Paul Sanger, som denna gång för ordet. Näckrosen är dock en helt fristående berättelse. Dottern Nen, som Sanger adopterade i ”Mannen med lien” finns också med i slutet.

Rose hittas naken och knivskuren i en skrubb på målarskolan och ligger i koma medan Sanger försöker nysta upp hennes liv och mordmotivet. Handlingen utspelas i Malmö vid millennieskiftet och den ryska maffian är inblandad.