Bengt Roslund

    Recensioner

Denna bok skildrar i huvudsak en numera historisk epok från televisionens barndom och uppväxt sett ur tv-producenten och författaren Bengt Roslunds personliga perspektiv. Det var den tid då alla som hade TV tittade samtidigt på samma program, ofta i direktsändning. Program som vi sedan livligt diskuterade med släkt och vänner eller med våra arbetskamrater på kafferasterna.


Vi får följa med bakom kulisserna och uppleva autentiska skeenden som är mer dramatiska än de flesta fiktiva deckare och spänningsromaner. Vi får möta påven, kungen, hovet, biskopar, nunnor, regissörer, filmstjärnor, skådespelare, författare, tidningsmän och kändisar av olika slag etc. under omtumlande förhållanden. Spännande händelser som varvas med avslappnad humor.


Som en röd tråd genom många av bokens mest spännande avsnitt löper Roslunds ihärdiga problemlösningsförmåga då det gäller att kunna motverka uppkomna hinder. Detsamma kan sägas om Gunnar Ollén. Därav titeln ”Skam den som ger sig”.


De många populära Malmö-baserade produktionerna planterades i nästan alla vardagsrum över hela landet och medförde säkerligen att positiva tankar hos tittarna gav ett förskönande skimmer över staden.


Boken tillägnas som hommage till Gunnar Ollén som – samtidigt med att dessa rader formuleras – firar sin hundraårsdag.


Tack till Malmö Förskönings- och Planteringsförening för utgivningsstöd.

Bengt Roslund är en populär föreläsare.

Han kommer gärna till er förening, bibliotek, skola ... om ni önskar höra honom berätta ur sitt innehållsrika liv.

Läs mer genom att klicka här >>>>

ISBN 978-91-86329-05-1

Klicka här för några nostalgiska återblickar i TV med hänvisning till boken och Bengt Roslunds liv som producent. Klicka på pilen på fotot så börjar inslaget>>>http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/minnen-av-legendriska-tv-profiler